author Tel: 0734 364 514

Cum lucram?

Daca detineti o proprietate imobiliara pe care ati dori sa o vindeti sau sa o inchiriati, facand primele demersuri in acest sens – de exemplu, publicand un anunt la mica publicitate sau prin internet pe diverse site-uri de profil – veti constata mai devreme sau mai tarziu ca intrati intr-un proces complex si anevoios pentru care, de cele mai multe ori, nu sunteti pregatit.

Majoritatea proprietarilor fac greseala de a-si supraevalua proprietatea, avand o parere distorsionata asupra valorii acesteia sau pur si simplu dorind un anumit pret de vanzare, care nu are nici o legatura cu valoarea reala a proprietatii.

Cel mai adesea, in primele zile de la publicarea anuntului, primiti sute de telefoane de la agenti imobiliari, avand diferite abordari, mai mult sau mai putin placute, cu singurul scop de a prelua oferta si a strange datele necesare, dupa care ……. mai nimic. Multi dintre agentii imobiliari care preiau proprietatea respectiva in portofoliu nu-i acorda atentia necesara pentru atingerea scopului, respectiv finalizarea vanzarii/inchirierii, datorita faptului ca aceeasi proprietate este preluata de mai multe agentii. Nesiguranta generata de lipsa unui contract semnat cu vanzatorul, contract care sa le ofere dreptul de a incasa un comision pentru serviciile prestate odata cu vanzarea proprietatii, se manifesta printr-o lipsa de activitate de marketing proactiva in piata imobiliara pentru acea proprietate.

In absenta unui contract de reprezentare, proprietatea dumneavoastra este una din sutele de alte proprietati oferite spre vanzare pe piata imobiliara, aflate in aceeasi situatie. Altfel spus, proprietatea dumneavoastra nu beneficiaza de un program coerent de promovare pe piata imobiliara, care sa o evidentieze in fata potentialilor cumparatori.

Acesta este unul dintre motivele pentru care 1Imobiliare® propune consumatorilor – vanzatori/proprietari – care doresc sa devina clientii sai, incheierea unui contract de reprezentare exclusiva, prin care se angajeaza sa furnizeze o serie de servicii de specialitate, la cel mai inalt standard de profesionalism, pentru a mari considerabil sansele de incheiere a unei tranzactii de vanzare/inchiriere la pretul optim, in cel mai scurt timp si cu cat mai putina bataie de cap pentru vanzator/proprietar.

Concret, prin semnarea unui contract de reprezentare exclusiva, 1Imobiliare® se obliga sa protejeze interesele vanzatorului/proprietarului, punandu-le mai presus decat interesele proprii, ale agentiei sau ale oricarei alte persoane, prestand urmatoarele servicii:

 • Asigura preluarea, prelucrarea si actualizarea datelor, fotografiilor interior/exterior ale proprietatii, prezentarea acesteia potentialilor cumparatori
 • Identifica nevoile proprietarului si ofera consultanta de specialitate acestuia cu scopul de a stabili pretul de listare si conditiile aferente vanzarii
 • Elaboreaza Analiza de Piata Comparativa (APC)
 • Elaboreaza planul de marketing si mentine clientul informat asupra rezultatelor inregistrate
 • Asigura vizibilitatea proprietatii prin plasarea unui banner cu mentiunea „DE VANZARE” sau „DE INCHIRIAT” si datele de contact ale agentiei
 • Promoveaza proprietatea prin publicarea acesteia pe diferite website-uri partenere, si/sau in sisteme de promovare specifice, site-uri de socializare, transmiterea comunicatelor de presa, mesajelor e-mail de marketing retelei de agentii imobiliare si unor potentiali clienti, realizarea de fotografii profesionale interior/exterior, crearea si distribuirea de brosuri personalizate si altele, in functie de complexitatea pachetului de servicii ales
 • Ofera suport administrativ (notariat, cadastru etc.) prin partenerii 1Imobiliare® Colaboreaza cu alte agentii imobiliare locale si regionale, in vederea vanzarii proprietatii.

Avantajele vanzarii prin reprezentare exclusiva

Prin reprezentare exclusiva, veti acorda 1Imobiliare®, membru APAIR (Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania), dreptul de a va reprezenta pe piata imobiliara in schimbul unui comision.

Acesta va intreprinde toate acele masuri pentru a promova proprietatea dumneavoastra pe piata, astfel incat sa acopere toate canalele informationale de piata, pe care le folosesc 99% dintre potentialii cumparatori si:

 • Va va ajuta sa pozitionati proprietatea dumneavoastra la un pret corect pe piata imobiliara, astfel incat sa o puteti vinde in intervalul de timp in care v-ati propus.
 • Va aduce la vizionare numai clientii cumparatori calificati in prealabil, tinand o evidenta stricta a acestora, atat din punct de vedere al securitatii dumneavoastra, cat si pentru situatia in care ati fi dispus sa efectuati o reducere de pret si acestia ar trebui sa fie contactati in cel mai scurt timp.
 • Va avea in portofoliul sau atatea proprietati cate isi poate permite sa acopere, pentru a acorda atentia cuvenita fiecareia in parte.
 • Va mentine permanent legatura cu dumneavoastra, pe durata contractului, asigurandu-va consilierea de specialitate in raport cu evolutia pietei imobiliare la acel moment
 • Nu va incasa comision de la cumparator, decat cu acordul prealabil al vanzatorului, dubla comisionare fiind strict reglementata in legislatia in vigoare.
 • 1Imobiliare incurajeaza colaborarea intre agentii, platind pana la 50% din comisionul incasat de la vanzator, agentiilor colaboratoare, pentru maximizarea sanselor de vanzare.
 • Va primi contravaloarea comisionului pentru serviciile prestate la momentul finalizarii tranzactiei (semnarea contractului de vanzare-cumparare) si nu la momentul incheierii ante-contractului.
 • Va investi timp si bani pentru promovarea proprietatii dumneavoastra in scopul de a realiza finalizarea tranzactiei intr-un interval de timp rezonabil. Stiind ca 1Imobiliare® incaseaza comision doar in cazul unui succes, ce parere aveti: este sau nu motivat sa finalizeze tranzactia?

marian popa

Marian Popa

 

Contact

0734364514

marian.popa@1imobiliare.com
new_certified2